Monthly Archives: April 2002

not fixed

update: creative soundblaster audigy still (sometimes) crashes in winamp (when releasing the wave-out device. got a stack-trace & everything, but i doubt the support will listen). i’d even sign an NDA, if they’d sent me the source so that i can fix it myself… :-/ but i doubt they’d do that.

played “grandia 2”

lots of it, in fact. excellent game. classical console rpg with a good (!) fighting system, where whacking buttons at lightning speed is of no importance. graphics are not impressive, but get a lot better later on. nice music. but they could’ve used something better than cinepac to compress their AVIs… oh, and did anyone else have a crash in the “defend”-tutorial (the only crash so far, i might add)?

uncooperative acpi

i’d still love to use hibernate. don’t know where the problem is… BootVis doesn’t write its log, /BOOTLOG only logs on a regular start-up (not a hibernate-resume). i’m stuck. even when i use all signed drivers (highpoint for adaptec 1200a, disable wintv), it freezes on resume. maybe the tyan-bios needs updated ACPI-tables?

ONE exception

got the controller on friday, installed it. system works fine w/ ONE exception: i often get a stupid BAD_POOL_CALLER (freeing memory twice) blue-screen from the soundblaster audigy driver when winamp reinitialises the WAVE-out (probably when it is closed and the reopened).

quick replacement

maxtor replacement drive arrived (sent the RMA web-form on saturday night). now just waiting for the adaptec 1200a to show up… then it’s the familiar OS reinstall (did that about 6 times over the weekend due to controller-troubles, hard-disk failing, hard-disk working again, hard-disk failing, etc.).